Bonte Workshops

In de periode dat de scholen gesloten waren (maart – april 2020) heeft Bonteboel een aantal tekenlessen gegeven aan de klasgenoten van mijn dochter (groep 4). En aan de broertjes en zusjes (groep 2 – 6).

Vind jij het ook leuk om een tekenles aan jouw eigen kind te geven of aan een groepje kinderen? Of met volwassenen onder elkaar? De tekenles is niet leeftijd gebonden en dus kan iedereen meedoen.

Hoeveel kost het? En hoe ontvang ik de tekenles?

De tekenlessen kosten € 5 per les. Vul onderstaand formulier in. Na het afronden van de betaling ontvang je de documenten in jouw mailbox.

Tekenles 1 – Basisvormen


Je leert de basisvormen tekenen. Het lijkt zo simpel en dat is het ook! Met het leren tekenen en herkennen van voorwerpen die bestaan uit basisvormen leer je dat je werkelijk alles kunt tekenen. Er worden per basisvorm een aantal praktische voorbeelden gegeven. In totaal 13 oefeningen. Tekenles 1 bestaat uit 3 documenten: een uitleg, de opdrachten en de uitkomsten.
Leeftijd: 4 – 99 jaar

Tekenles 2 – Het Boodschappenbriefje


Het doel van deze les is om te leren ‘doodlen’. Doodle is het Engelse woord voor tekenen. Het zijn tekeningen die je maakt terwijl je ergens naar aan het luisteren bent. Vaak hele simpele tekeningen. De mensen die naast je zitten denken snel dat je niet op zit te letten. Maar wist je dat wanneer je doodles tekent je toch zit te luisteren en je vaak veel beter dingen onthoudt. Dus wanneer je woorden visueel maakt onthoud je ze beter. Wij gaan het in een oefening proberen. In plaats van het boodschappenbriefje te schrijven gaan wij het tekenen. In totaal … oefeningen. Tekenles 2 bestaat uit 2 documenten: een uitleg en de opdrachten (10).
Leeftijd: 7 – 99 jaar

Tekenles 3 – Hoe teken ik een …? Deel 1


Het doel van deze les is om jou te helpen stap voor stap dieren te tekenen. In deze les staan er in totaal 5 dieren centraal: een dromedaris, hond, kat, paard en pandabeer. Verschillende dieren: van klein en dik naar groot en slank. Korte poten en lange poten, grote oren en kleine oren enzovoort. Het wordt stap voor stap beschreven, inclusief tips hoe je het grappig moet maken, algemene tekentips en het maken van details. Leren dieren te herkennen en zo dan ook te herkennen met welke basisvormen jij begint bij het tekenen van een dier. 

Nog meer tekenlessen …

De komende weken volgen er meer tekenlessen. Mocht je graag op de hoogte gehouden worden, geeft dit dan aan bij de opmerkingen.

Vul onderstaand formulier in voor het bestellen van de tekenles.