Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Badeend Dag | Rubber Duckie Day

13 januari 2022

VANDAAG IS HET ‘RUBBER DUCKIE DAY’ !

 

Het ontstaan van ‘Rubber Duckie Day’:
Hoe het precies is ontstaan weet niemand eigenlijk. Wat er wel over bekend is dat Landon Smart Lawrence de eerste was die een gepatenteerde ontwerp had voor dit bijzondere speelgoed. Het patent was eigenlijk voor een breed scala aan speelgoed, maar het was de eend die het meest populair was. Tijdens de tijdperken van de wereldoorlogen was rubber te waardevol geworden om gebruikt te worden voor eenvoudig speelgoed, dus is er gestart met het maken van badeendjes in plastic en vinyl. De rubberen badeendje is één van de 53 speelgoed die is opgenomen in de Toy Hall of Fame, opgericht in 2013. Het wordt jaarlijks gevierd op 13 januari.

 

Waarom een ‘Rubber Duckie Day’?
Wie had er nu geen, een ‘rubber duckie’? Vroeger als kind wanneer je in bad ging. Een rubberen badeend als onderdeel van je badspeelgoed. Herkenbaar voor ons dagelijks badritueel. En wie kent Ernie van Sesamstraat? Ernie in bad met zijn badeendje en zijn nummer over ‘Rubber Duckies’. Deze dag helpt ons herinneren aan onze jeugdtijd en aan ons dagelijks reinigingsritueel. Dus neem een bad MET je badeend! Bijzonder is wel altijd dat de badeendjes (althans die van mij) altijd scheef in het water belanden, maar nooit rechtop blijven drijven.

 

De knipoog van Bonteboel 😉
Bonteboel heeft ook een complimentenkaartje helemaal in de stijl van deze dag: ‘Ik ben niet in mijn EEN(D)TJE Ik heb jou!’. Het kaartje maakt onderdeel uit van de collectie Complimentenkaartjes Privé NL.

 

#RubberDuckieDay #RubberenBadeendDag #BadeendDag #bonteboel #bonteboelillustraties #dedagvan #dagvan #daysoftheyear #BonteGeluk