Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Dag van de Aap | World Monkey Day

december 14

VANDAAG IS DE ‘DAG VAN DE AAP’

 

Het ontstaan van de ‘Dag van de Aap’:
Wereld Apendag is een onofficiële Dag die sinds een paar jaar over de hele wereld wordt gevierd. Ooit begonnen als een grap van student Kunst die voor de grap ‘Monkey Day’ op de kalender van haar vriend schreef. Dit sloeg zo aan dat het breed op de universiteit werd gevierd. Toendertijd bedoeld om juist op deze dag je lekker als een aap te gedragen. De Dag is inmiddels  bedoeld om aandacht te vragen voor de aap, en niet alleen om hoe ontzettend schattig ze zijn. Sommige apen worden namelijk ernstig bedreigd door boomkap en industrialisering.

 

Waarom een ‘Dag van de Aap’?
Laten we heeeeeel eerlijk zijn. De aap is toch wel een van de leukste dier dat er bestaat? Ze zijn grappig, slim, lief. Niet gek dat ze een eigen speciale dag hebben. Het wordt jaarlijks gevierd op 14 december.
Op deze dag draait alles om apen. Hoe je dit viert, is aan jou.

Meer informatie over de ‘Dag van de Aap’ kun je vinden op Monkeyday.org

 

De knipoog van Bonteboel
De aap is een dankbaar dier om te tekenen. Vooral omdat ze zo grappig en onvoorspelbaar zijn. Bonteboel heeft een complimentenkaartje ontworpen, namelijk ‘Ik ben zo APE trots op jou’. Dit kaartje is onderdeel van de collectie Bonteboel Complimentenkaartjes Zakelijk NL.

 

#bonteboel #bonteboelillustraties #bontegeluk #dedagvan #dagvan #daysoftheyear #complimentenkaartjes #dagvandeaap #worldmonkeyday

Gegevens

Datum:
december 14
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,