Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Disc Golf Day

augustus 1

VANDAAG IS HET ‘DISC GOLF DAY’ !

 

Discgolf, oftewel Frisbee, is een van de snelstgroeiende sporten ter wereld. Huh?? Ja, echt! Naar schatting spelen er 8-12 miljoen mensen frisbee, waarvan ongeveer 2 miljoen professioneel. Eind 2015 waren er meer dan 5.500 disc golf banen in 40 landen en worden er regelmatig nieuwe banen aangelegd.

 

Het wordt gewoon bijna hetzelfde gespeeld als gewone golf, alleen gebruiken de spelers hier een disc golf (frisbee). Het heeft ook veel voordelen, o.a.: het is veel goedkoper dan de traditionele golf. Het is ook nog eens een hele sociale sport en voor alle leeftijden te doen. Lekker op een veld of op het strand, met of zonder je vrienden of eventueel een hond om aan de andere kant de frisbee te vangen.

 

Op 2 augustus 1974 werd de eerste officiële disc golf kampioenschap gehouden. Ten eerste om te zien hoeveel mensen nu frisbee speelde en ten tweede om zoveel mogelijk mensen naar dit evenement toe te trekken. Als prijs werd er een gloednieuwe auto uitgereikt. Het wordt nu jaarlijks gevierd op de 1e zaterdag van augustus.

 

#bonteboel #bonteboelillustraties #bontegeluk #dagenvanhetjaar #fijnedagvan #specialedagen #dagvan #dedagvan #nationaldays #daysoftheyear #inhaken #inhaakkalender #specialdays #discgolfday #discgolf #frisbee