Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hat Day

15 januari 2022

VANDAAG IS HET ‘HAT DAY’ !

 

Het ontstaan van ‘Hat Day’:
Al zo lang als wij ons kunnen herinneren zijn er hoeden. En in vele gedaanten. Zoals bijvoorbeeld een soldaat met een helm ter bescherming tegen kogels en granaatscherven. Een mooie dame met een vrolijk gekleurde hoed op een Polo wedstrijd. Een net geklede stel, de heer met een hoge hoed op weg naar de opera. Of een kind met een petje spelend in het zand op het strand die wordt beschermd tegen de zon. Een hoed is dus eigenlijk onmisbaar. We kunnen gewoon niet zonder 😉 Het wordt jaarlijks gevierd op 15 januari.

 

Waarom een ‘Hat Day’?
Een hoed heeft vele functies. Het beschermt je hoofd tegen de kou of tegen hitte. Maar dient ook als mode accessoires. Met een hoed kun je ook laten zien wie je wilt zijn of bent. Het geeft status en rang aan. Denk maar aan de hoedjes op Prinsjesdag en het dragen van hoeden door Royalty. ‘Hat Day’ is dus eigenlijk gewoon een dag om deze bijzondere ‘hoofddeksels’ te eren, maar ze vooral uit de kast te halen en te gaan dragen. Dus pak je lievelings pet of hoed!

 

De knipoog van Bonteboel 😉
Tussen 25 december en 31 december heeft Bonteboel ‘live’ tijdens de TOP2000 getekend. In totaal 100 illustraties in 7 dagen. Bijna ieder uur werd rond het tijdstip van het nummer een bijpassende illustratie door Bonteboel getoond. Tijdens het nummer ‘When The Lady Smiles’ van the Golden Earring werd deze illustratie gepresenteerd. Wil je meer zien? Kijk dan op mijn pagina TOP2000. Dit kaartje is nu een complimentenkaartje geworden:You are a Lady’. Dit kaartje is onderdeel van de collectie Compliment Cards Professional EN.

 

#HatDay #Bonteboel #BonteboelIllustraties #BonteGeluk #DeDagVan #DagVan #DaysoftheYear #Top2000 #Complimentenkaartjes #ComplimentCards