Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Eat a Red Apple Day

1 december 2019

VANDAAG IS HET ‘EAT A RED APPLE DAY’ !

 

Het ontstaan van ‘Eat a Red Apple Day’:
Het is grappig. Probeer het maar eens, maar als je aan iemand vraagt (zelfs aan een kind) om een apple te tekenen en in te kleuren zullen de meeste mensen niet een groene appel, maar juist een rode appel tekenen. De rode appel zit zo in ons geheugen gegrift. De ‘Red Delicious’ appel behield tot in de jaren ’80 wereldwijd zijn populariteit als meest gegeten appel. Daarna begon de populariteit te dalen. Washington State is de grootste producent van appels in Amerika. De productie van de rode appel was 75% van de totale productie. Sindsdien is het met ⅓ gedaald, maar het is nog steeds een groot deel van de wereldproductie. Het wordt jaarlijks gevierd op 1 december.

 

Waarom een ‘Eat a Red Apple Day’?
Wij willen natuurlijk de meest populaire appel tot de jaren ’80 zeker eren. Ook omdat wanneer wij aan een appel denken, ons brein denkt aan een rode appel. We eten deze dag graag een rode appel.

 

De knipoog van Bonteboel 😉
Sneeuwwitje at een rode appel vlak voordat ze in een eeuwige slaap viel. Een rode appel is onweerstaanbaar. Zelfs een worm kan een heerlijke rode appel niet weerstaan: ‘Jij bent om op te eten’. Dit kaartje valt in de collectie van Bonteboel Complimentenkaartjes Privé NL.

#EatARedAppleDay #Bonteboel #Bonteboelillustraties #Dedagvan #DaysoftheYear #Dagvan #BonteGeluk #Complimentenkaartjes #EeteenRodeAppel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.