Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Hug A Sheep Day

29 oktober 2022

VANDAAG IS HET ‘HUG A SHEEP DAY’

 

Het ontstaan van ‘Hug a Sheep Day’
Het wordt jaarlijks gevierd op de laatste zaterdag van oktober. Het ontstaan is best grappig. De eerste originele ‘Hug A Sheep Day’ was op de verjaardag van ‘Punkin’ de eerste schaap van ‘the Crazy Sheep Lady’. Deze had Punkin gered van de vleeshandel in 1992. Een vriendschap werd geboren en 12 jaar na het redden van Punkin overleed Punkin. Ter ere van deze bijzondere schaap richtte the Crazy Sheep Lady deze bijzondere dag op.

 

Waarom een ‘Hug a Sheep Day’
Ze zijn wild, schattig, wollig, knuffelig en springerig. De schaap is heel belangrijk. Ze zijn verantwoordelijk voor de grootste spullen ter aarde. Ze zorgen voor de fijnste sokken, de warmste truien en produceren ook melk voor kaas. Ook worden ze geroemd om hun vlees. Deze dag is dus bedoeld om je te helpen herinneren om de schaap dankbaar te zijn voor al het moois wat ze ons geven.

 

Wist je dit ook?
Maar wist je ook dat de wol van schapen voor meer dan alleen kleding goed is? De wol van schapen bevat namelijk ‘lanoline’. Een ander woord hiervoor is wolvet. Het is geschikt als antiroestmiddel. Ook wordt het gebruikt als grondstof voor het maken van cholesterol. En …. het kan toegepast worden in zalfjes om luieruitslag en tepelkloven te voorkomen.

 

De knipoog van Bonteboel ­čśë
Ook Bonteboel is dol op schapen. Het is een dankbaar dier om te tekenen. Dit komt vooral door hun wollige lijfjes en korte pootjes. Dat maakt ze juist schattig en onschuldig. Bonteboel heeft een complimentenkaartje ge├»llustreerd, namelijk “Met jou wil ik graag schaapjes tellen”. Dit kaartje valt onder de collectie van Bonteboel Complimentenkaartjes Priv├ę.┬á

 

Fijne ‘Hug A Sheep Day’┬á

 

#HugASheepDay #Bonteboel #Bonteboelillustraties #Bonteillustraties #dedagvan #dagvan #daysoftheyear #complimentenkaartjes #knuffeleenschaapdag

Gegevens

Datum:
29 oktober 2022
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,