Laden Evenementen

« Alle Evenementen

International Kite Day

14 januari 2021

VANDAAG IS HET ‘INTERNATIONAL KITE DAY’ !

 

Het ontstaan van ‘International Kite Day’:
International Kite Day is ontstaan in India, in de staat Gujarat. Deze staat is beroemd vanwege het aantal festivals wat daar jaarlijks plaatsvindt. De vliegers worden voor het festival maanden van te voren gemaakt. het vliegerfestival wordt in het Hindi ‘Uttarayan’ genoemd. Het viert de dag dat de winter eindigt en de zomer begint. De vliegers symboliseren de geesten van de goden die ontwaken uit hun diepe winterslaap. Vroeger werd vliegeren vooral beoefend door royalty’s en zeer rijke mensen, maar dat is in de afgelopen jaren sterk veranderd. Vliegeren is ook niet meer alleen een activiteit in India, maar wordt nu vooral beoefend door de hele wereld. Het wordt jaarlijks gevierd op 14 januari. 

 

Waarom een ‘International Kite Day’?
Ze zijn kleurrijk, ze fladderen en zweven in de lucht. Het is een leuke bezigheid op het strand of op een open weiland. Heerlijk om te doen samen met iemand of met jouw kind. Het geeft ontspanning. Het is een mooie dag om samen wat meer tijd met elkaar door te brengen.

 

De knipoog van Bonteboel 😉
Tussen 25 december en 31 december heeft Bonteboel ‘live’ tijdens de TOP2000 getekend. In totaal 100 illustraties in 7 dagen. Bijna ieder uur werd rond het tijdstip van het nummer een bijpassende illustratie door Bonteboel getoond. Tijdens het nummer ‘De Vlieger’ van André Hazes werd deze illustratie gepresenteerd. Wil je meer zien? Kijk dan op mijn pagina TOP2000.

#KiteDay #Vlieger #bonteboel #bonteboelillustraties #dedagvan #dagvan #daysoftheyear #BonteGeluk

Gegevens

Datum:
14 januari 2021
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,