Laden Evenementen

« Alle Evenementen

International Mountain Day | International Dag van de Bergen

december 11

VANDAAG IS HET ‘INTERNATIONAL MOUNTAIN DAY’ !

 

Het ontstaan van ‘International Mountain Day’:
Torenhoog, majestueus en mooi steken de bergen hoog boven in de lucht. Het zijn een van de mooiste natuur verschijnsels. De bergen zijn een bron van recreatie (toerisme). In de zomer wandelen in de bergen. In de winter skiën van de bergen, zo het dal in … en daarna lekker genieten van het uitzicht onder het genot van een après-ski. De bergen zijn de hoge pieken van de aarde.

 

Waarom een ‘International Mountain Day’?
Bergen zijn onmisbaar voor het leven. Er zijn mensen die er hun thuis hebben, er leven veel verschillende dieren en planten in de bergen, veel recreatie in de bergen en bijvoorbeeld ook de mineralen en kristallen die wij uit de bergen halen. Toch worden de bergen elke dag bedreigd door bijvoorbeeld de natuur die langzaam aftakelt, de gevolgen van klimaatverandering en werkzaamheden van de mens in de bergen, zoals mijnwerk. De Internationale Dag van de Bergen wil de aandacht naar de bergen toetrekken zodat er beseft wordt hoe belangrijk bergen zijn. Opgericht in 2003 door de Food and Agriculture Organization (FAO) en later door de Verenigde Naties als officiële VN-dag uitgeroepen. Deze dag wordt jaarlijks gevierd op 11 december.

 

De knipoog van Bonteboel 😉
Bonteboel heeft ook een complimentenkaartje in dit thema, namelijk ‘Jij bent een TOPPERTJE’. Dit kaartje behoort tot de collectie van Bonteboel Complimentenkaartjes Zakelijk NL.

 

#MountainDay #InternationalMountainDay #InternationaleDagvandeBergen #Bonteboel #Bonteboelillustraties #Dedagvan #DaysoftheYear #Dagvan #BonteGeluk #Complimentenkaartjes #Jijbenteentoppertje #TopGedaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.