Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Knuffel een Vegetariër Dag | Hug a Vegetarian Day

september 25

VANDAAG IS HET ‘KNUFFEL EEN VEGETARIER DAG’

 

Het ontstaan van ‘Knuffel een Vegetariër Dag’
De dag is opgericht door de PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) in 1949. Het wordt jaarlijks gevierd op de 4e vrijdag van september. Het is opgericht om de vegetariers te eren en te waarderen. Het is niet altijd even makkelijk om vleesloos door het leven te gaan en geen dierlijke producten te kopen.

 

Waarom een ‘Knuffel een Vegetariër Dag’?
Voordat je vlees op je bord komt heeft het vee behoorlijk veel CO2 uitgestoten. De bevolking groeit, dus als niemand iets verandert in zijn eetpatroon, gaat de vleesproductie alleen maar meer omhoog. Het gevolg: een stijging van de temperatuur, smeltende ijskappen en wat al niet meer. Om het milieu te redden zouden we eigenlijk allemaal parttime vegetariër moeten worden. En zolang we dat niet doen, toch op z’n minst de vegetariërs van deze wereld op onze blote knieën bedanken dat zij het vlees laten staan, zodat jij dat nog eventjes niet hoeft te doen. Knuffel vandaag dus een vegetariër plat. Dat verdient-ie.

 

#bonteboel #bonteboelillustraties #bontegeluk #dagenvanhetjaar #fijnedagvan #specialedagen #dagvan #dedagvan #nationaldays #daysoftheyear #inhaken #inhaakkalender #HugaVegetarianDay #knuffeleenvegetarierdag