Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Rain Day

juli 29

VANDAAG IS HET ‘RAIN DAY’ !

 

Door de hele menselijke geschiedenis heen hebben mensen en culturen over de hele wereld regen gevierd en het is een levengevende kracht. Alle levende wezens, planten en andere organen zijn afhankelijk van regen. Regen houdt onze wereld groen, fris en mooi. Afhankelijk van waar je in de wereld woont kan regen iets zijn waar je heel erg aan gewend bent, maar voor sommige mensen is er meer zon dan regen en is het hebben van water van levensbelang.

 

Deze dag wordt al geruime tijd gevierd. In de late jaren 1800 had William Allison een drogisterij in High Street, de hoofdstraat in Waynesburg, Pennsylvania. Hij merkte op dat het op 29 juli altijd leek te regenen.
Daarom besloot hij dat wij op deze specifieke datum jaarlijks de neerslag zouden bijhouden. Na de jaren twintig bleef zijn broer, Albert Allison, de resultaten registreren. Wijlen Byron Daily legde dit mystieke evenement vast, dat elk jaar bleef plaatsvinden. Het zou een lokaal evenement zijn gebleven als er geen journalist uit de omgeving was geweest.
In de jaren dertig besloot John O’Hara dat hij verhalen over Rain Day naar andere kranten zou sturen. Hierdoor verspreidde Rain Day zich naar alle uithoeken van de wereld. Jaarlijks zullen kranten en andere mediakanalen vaak Waynesburg bezoeken om te kijken of het op deze datum regent.

 

#bonteboel #bonteboelillustraties #bontegeluk #dagenvanhetjaar #fijnedagvan #specialedagen #dagvan #dedagvan #nationaldays #daysoftheyear #inhaken #inhaakkalender #specialdays #happydays #rainday