Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Werelddag van de Glimlach | World Smile Day

7 oktober 2022

VANDAAG IS HET ‘WERELDDAG VAN DE GLIMLACH’ !!

 

Het ontstaan van ‘Werelddag van de Glimlach’
De smiley, het meest herkenbare vrolijke symbool ter wereld, werd in 1963 gecreëerd door freelance ontwerper Harvey Ross Ball. Dit gebeurde in opdracht van State Mutual Life Assurance Company in Worcester, Massachusetts. De onderneming had eerder een ander bedrijf gekocht om weer met een andere zaak te kunnen samenwerken. Om het moraal van de werknemers in de samengevoegde bedrijven wat op te krikken werd een ‘vriendschapscampagne’ voorgesteld. Ball werd benaderd voor de klus en kreeg het verzoek een kleine smile te creëren die gebruikt kon worden op buttons, kaarten op de bureaus en posters. Ball tekende een glimlach, maar was niet tevreden met het resultaat; hij voegde twee ogen toe en maakte van de smiley een gezicht. Hij maakte de hele tekening in tien minuten tijd, zo herinnerde hij zich later. Hij kreeg 240 dollar betaald voor de hele campagne en kreeg nooit meer winst uit zijn ontwerp, zo valt te lezen op worldsmile.org. De opdrachtgever van Ball gaat tegenwoordig door het leven als Worcester Insurance Company, het bedrijf gebruikt nog steeds de smiley op hun promotiemateriaal.

 

Waarom een ‘Werelddag van de glimlach’ | ‘World Smile Day’?
Naarmate de jaren vorderde raakte hij bezorgd over de commercialisering van zijn symbool en hoe zijn oorspronkelijke betekenis en bedoeling ervan verloren ging. Hierdoor ontstond Balls idee voor World Smile Day: één dag per jaar besteden aan een glimlach en aan vriendelijkheid. De eerste vrijdag in de maand oktober is het ‘World Smile Day’. Na zijn overlijden werd ‘The Harvey Ball World Smile Foundation’ in het leven geroepen om zijn naam en nagedachtenis te eren. De stichting is inmiddels de officiële sponsor van World Smile Day.

 

De knipoog van Bonteboel 😉
Op deze dag wil Bonteboel ook graag een illustratie onder de aandacht brengen. Namelijk het logo van mijn motto: “Tovert een Glimlach op jouw Gezicht”.

Gegevens

Datum:
7 oktober 2022
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , ,